Kelta szimbólumok

Triquetra

Latin eredetű szó, azt jelenti “három sarok”. A kelta szimbólumokban a hármasság, amúgy is gyakran felfedezhető, melyet összefüggésbe hozhatunk a következőkkel:

  • Test-lélek-szellem
  • Anya-apa-gyermek
  • Múlt-jelen-jövő
  • Szűz-anya-banya
  • Felső-középső-alvilág

Gyakran körrel együtt használják, mely a végtelen szimbóluma, és a védelmet jelképezi.

 

Hármas spirál

A szűz, anya, banya aspektusok összeolvadását, egymást támogató energiát mutatja meg nekünk. Elősegíti a termékenységet, a bőséget, a női energiák harmonizálását.

Segít tudatosabbá válnunk, céljaink felé haladnunk, összeszedettebbé válnunk.

Megidézi az világot létrehozó energiákat, mint a Föld, Tenger, Levegő.

 

Awen

A druidák szent szimbólumának első sugara a férfias energiákat (hangja az O), a harmadik a nőies energiákat (kiejtett hangja az E) mutatja meg, míg a középső a kettő között húzódó egyensúlyi állapotot (hangja az Ah). A körülötte látható 3 kör a teremtést szimbolizálja.

Az első említése a 8. századból származik. A teremtés, az isteni szikra, tűz szimbóluma.

 

Dupla spirál

Az egyensúly, a napéj egyenlőség jelképe -mivel mind a két szára egyforma, utalva a nappalok és az éjszakák egyforma időtartalmára-, mely igen fontos jelentőséggel bírt a kelták hitvilágában.

 

Lylia jósnő
Lylia jósnő

Lylia jósnő

Évente több ezer ember tisztel meg a bizalmával - személyesen és e-mailben -, hogy a tisztánlátás módszerével feltérképezzük azokat a lehetőségeket, melyek segítségével elérhetik céljaikat. A jóslás több, mint a jövő fürkészése - egy út önmagad mélyebb megismeréséhez.
Lylia jósnő
Lylia jósnő

Latest posts by Lylia jósnő (see all)