Neked mi a célod?

hajoBoldog akarsz lenni, sikeres, gazdag…jól hangzó szavak, de vajon mit takarnak? Gyakran ködös elképzeléseink vannak céljainkról, így azonban több időbe telik míg a nem megfelelő választások közül egy idő után – jó esetben – rátalálunk arra, amit valóban szerettünk volna elérni. Azok akik pontosan meg tudják fogalmazni céljaikat hasonlatosak ahhoz a hajó kapitányához, aki tudja hova akar eljutni és nem csupán sodródik a tengeren.

 

Írd le pontosan mi a célod!

Próbáld meg minél pontosabban megfogalmazni azt amit valóban szeretnél. Ne azt írd le, hogy boldog akarok lenni, hanem hogy mi jelenti számodra a boldogságot, abban az összefüggésben amire most vágysz.

Képzeld el, milyen lenne az életed, ha ez megvalósulna most!

Az egészen apró, triviális részletekre is térj ki. Csodásan hangzik, hogy egy erdőszéli hatalmas villában akarok élni, de amikor felismered, hogy gondozni kell majd a kertet, be kell járni onnan dolgozni, a közvilágítás hiánya is problémákat vethet fel, nem beszélve a kihasználatlan terek okozta üresség érzetről, már elgondolkodtató, hogy valóban ilyen életre vágysz e?

Ha már tudod pontosan mit szeretnél, apró részletekbe menően képzeld el milyen lesz egy-öt-tíz év múlva az életed, ha megvalósul.

Fogalmazd meg magadban, mi az első lépés ahhoz, hogy megvalósítsd!

Ha nem tudod egyértelműen, akkor folyamatában haladj időben visszafelé. A megvalósulástól “lépkedj” vissza képzeletben és tedd fel mindig magadnak a kérdést, és ehhez mire van szükség, mit kell tennem azért, hogy ez megvalósuljon. Bontsd minél kisebb részlépésekre.

Kezdj hozzá az első lépéshez!

Azzal, hogy megfogalmaztad konkrétan a célodat, elképzelted annak az egyes lépéseit a vágytól a megvalósulásig és elkezdtél munkálkodni a megvalósításán elkötelezted magadat amellett, hogy elérd a célodat. Így a figyelmed olyan eseményekre, személyekre fog fókuszálni amelyek segítségedre lesznek.  Azt szokták mondani, hogy “bevonzod” azt, ami ebben tud segíteni. Valójában a szemléletmódodat változtatod meg és így észreveszed azokat a mankókat, amiket esetleg eddig figyelmen kívül hagytál.

 

 

Lylia jósnő
Lylia jósnő

Lylia jósnő

Évente több ezer ember tisztel meg a bizalmával - személyesen és e-mailben -, hogy a tisztánlátás módszerével feltérképezzük azokat a lehetőségeket, melyek segítségével elérhetik céljaikat. A jóslás több, mint a jövő fürkészése - egy út önmagad mélyebb megismeréséhez.
Lylia jósnő
Lylia jósnő

Latest posts by Lylia jósnő (see all)