Szenes víz készítése

 

Ez az ősi dél-kelet európai módszer igen elterjedt volt a múlt század végéig Magyarországon.
Eredeti célja az volt, hogy megtudakoljuk ki okozta a rontást, de utána olyan kísérő mágikus rítusokkal bővült, melyek arra irányultak, hogy a blokkot eltávolítsák az illetőről.
Készítése tájegységenként nagyon változó formában maradt fenn, ugyan elsősorban szájhagyomány útján terjedt családon belül, de a múlt században több  néprajzkutató készített feljegyzéseket így ezekre is tudunk támaszkodni.

Az általam javasolt módszert egy idős cigány barátnőm tanította nekem.

Hozzávalók:

  • 1 pohár víz
  • 1 dl víz (lehetőleg forrás víz)
  • 9 szál gyufa

 

Tegyünk 9 evőkanál vizet a pohárba, majd 3 csipet sót jobb kéz mutatóujjal keverjük el óramutató járásával megegyezően.

Majd vegyük kézbe a gyufákat, gyújtsuk meg egyesével koncentrálva arra akire gyanakszunk a rontás felhelyezésével kapcsolatban. Ha semmilyen támpontunk nincs akkor férfi/asszony/lány -ra rákérdezve szűkíthetjük a kört.

A még égő gyufával vessünk három keresztet a pohár szája felett, majd dobjuk a vízbe a gyufaszálat. Végezzük el ezt mind a 9 szál gyufával. Ha hosszan égett le a gyufa akkor van okunk gyanakodni, ha csak a gyufa feje égett le, akkor nem ő kívánt nekünk rosszat.

Ha a vízben továbbra is ég a gyufa, akkor úgy tartják a cigányok halálos átkot mondtak az illetőre. Betegségét, halálát kívánták.

 

Vegyük a két tenyerünk közé a poharat koncentráljuk arra, hogy ez a szenes víz megtisztít bennünket minden ránk rakódott blokktól, gondtól, átoktól, rontástól, felszabadítja testünk, szellemünk és igyunk belőle 3 kortyot. Más esetekben elegendőnek tartották, ha a homlokunkra 3 keresztet vetettünk a vízbe mártott jobb mutatóujjunkkal.
A maradék szenes vizet azonnal távolítsuk el a lakásból.

Segítségre van szükséged? Az ingyenes online jóslás keretében megtudhatod, valóban van e rajtad átok?

 

 

Lylia jósnő
Lylia jósnő

Lylia jósnő

Évente több ezer ember tisztel meg a bizalmával - személyesen és e-mailben -, hogy a tisztánlátás módszerével feltérképezzük azokat a lehetőségeket, melyek segítségével elérhetik céljaikat. A jóslás több, mint a jövő fürkészése - egy út önmagad mélyebb megismeréséhez.
Lylia jósnő
Lylia jósnő

Latest posts by Lylia jósnő (see all)