Stregheria

 

Az ősi olasz boszorkányvallás

Kevesen ismerik még Magyarországon ezt az ősi, családi hagyományokon alapuló mágikus vallást. A mondák szerint Aradia, akit Szent Streghának, Első Zarándoknak, Gyönyörű Zarándoknak is szoktak hívni, Toszkánában született a XIV. században. Maga köré gyűjtötte az addig magányosan gyakorló boszorkákat és tanítani kezdte őket. A stregheriának napjainkig számos követője van szerte a világon, köszönhetően Charles G. Leland: Aradia A boszorkányok evangéliuma c. könyvének, mely a csodálatos hitvilágot megőrizte számunkra.

Trequenda’s – Ünnepek

A “vecchia religione” (régi vallás), ahogyan ők nevezik ugyanazokat az ünnepeket tartja meg, mint a ma rekonstruált pogány vallások, melyek a természettel összhangban az évkört alkotják.

Ezek a következők:

  • Sötétség ünnepe (La Festa dell’ Ombra) okt. 31.
  • Téli napforduló (La Festa dell’ Inverno) dec. 21.
  • Lupercus (Festa di Lupercus) feb. 1.
  • Tavaszi nap-éj egyenlőség (Equinozio della Primavera) márc. 21.
  • Tana napja (La giornata di Tana) máj. 1.
  • Nyári napforduló (La Festa dell’ Estate) jún. 21.
  • Cornucopia (La Festa di Cornucopia) aug. 1.
  • Őszi nap-éj egyenlőség (Equinozio di Autunno) szept. 21.

Cimaruta

Ez az ősi olasz amulett védelmezi viselőjét az átkok, rossz hatások ellen, illetve úgy tartották szerencsét hoz. Eredete ie. 3000-4500-ba, egy zoroasztriánus rítusba nyúlik vissza, de a legrégebbi fellelt darabja az isz 800- as évekből származik. Anyaga ezüst, vagy ezüst színű, hiszen a Hold mágikus hatását erősíti.
Elnevezése a kerti ruta félcserjéből származik (Ruta graveolens), ezt szimbolizálják az ágak is, de ezen kívül több jelképet is tartalmaz, melyek lehetnek akár szabadon választottak is. Gyakori a verbéna virág, mely Diána istennő szent növénye, a félhold, a kulcs, mely a titkok felfedésére szolgál, halat, a termékenység szimbólumát, de találtak szívvel, tőrrel, kakassal, kígyóval, bagollyal, varjúval díszített medált is.

Úgy tartották, hogy a csecsemő nyakába akasztva megvédte a kisdedet a szemmel veréstől, a terhes nőknek könnyebb szülést hozott, de felfüggesztették az ajtók mellé, oltárok közelébe.

 

Lylia jósnő
Lylia jósnő

Lylia jósnő

Évente több ezer ember tisztel meg a bizalmával - személyesen és e-mailben -, hogy a tisztánlátás módszerével feltérképezzük azokat a lehetőségeket, melyek segítségével elérhetik céljaikat. A jóslás több, mint a jövő fürkészése - egy út önmagad mélyebb megismeréséhez.
Lylia jósnő
Lylia jósnő

Latest posts by Lylia jósnő (see all)