Tarot – A Bolond

bolond1

Mindig a jelenben élő örök fiatal, akinek nincsenek konkrét tervei, hagyja magát sodorni a sorssal. Arra megy, amerre a szél viszi. A bennünk lévő gyermeket mutatja meg, az útkereső énünket, aki elindul élete legnagyobb utazására, megtalálni saját magát. Jellemzői: nyitottság, életvidámság, spontaneitás, életöröm, naivitás, könnyelműség, szétszórtság, játékosság, ostobaság, élj a mában! Carpe Diem! Életünk a lehetőségek tárháza, arra születünk, hogy megannyi szerepet eljátszunk életünk színházában, légy kreatív!

A vándor megtanít, hogy megnyílj mások előtt, légy hajlandó feladni a félelmeidet és az ismeretlenbe lépni. Szüless újjá! Találd meg újra a gyermeki éned, mely előítélet-mentesen szemlélte az őt körülvevő világot. A nyitottság, a kezdet, a gondtalanság kifejezője.

Nagy ugrás- így is szoktuk nevezni, hiszen nem tudjuk mi vár ránk, elrugaszkodunk, bízunk a sorsunkban és hisszük, hogy jó fele tartunk. Nagy változásokat, újrakezdéseket jelez a kártya.

Jelenthet új munkahelyet, új párkapcsolatot vagy éppenséggel a kapcsolat megújulását.

Azonban figyelmeztethet, a túlzott könnyelműség veszélyes is lehet, mely felelőtlenné tehet minket. Kezdetet és a vég. A legbölcsebb és legbutább, boldog és gondtalan, tán minden titkok tudója, de rajta nevet mindenki.

A tarot 0 lapja a kezdetet és a véget jelöli, a kör, mely bezárul, végtelen lefolyású, önmagába visszatér. Az öröklét szimbóluma, isten, a végtelenség, a határtalanság.

Kedvező pozícióban a kártya a lehetősége végtelen tárházát fedi fel előttünk. Új, gyökeres változásokat hozó időszakot jelezve, melybe bátran, tisztán lépj be.

Kedvezőtlen pozícióban túlzott felületességet, hanyagságot, a régi értékek elvesztését jelezheti.

sinSin a héber betűjele.

Életút szempontjából olyan időszakot jelöl, ahol az új változások lendülete visz tovább utunkon, ha más erők nem tudnak kilendíteni.

Egyiptomi panteonból a gyermek Horus Harpokrates tartozik hozzá.

Parsifal – akinek életútját szimbolizálják az egyes lapok -, lelkesen, naivan indul a világ megismerésére, szabad, gondtalan. Vonzza az ismeretlen, nem aggódik sorsa miatt.