Tarot – A Hold

hold1

Az utolsó érzelmi bizonytalanság lapja, az utolsó próbák, melyen le kell ereszkednünk lelkünk útvesztőjébe, hogy hazataláljunk. Karma, illúziók. Óvakodj, hogy elveszítsd a hited, mely lámpásként vezet ki az éjszaka sötétjéből (tudattalan). A lapon Hold, rák és kutya láthatóak, valamint feltűnik a háttérben ismét a főpapnő két oszlopa. Az ember itt lép ki az Alvilágból ismét a fényre. Találd meg a számodra rejtett területeket az életedben és térképezd fel. Az érzelmeket, a visszavonultságot, a hirtelen zavarodottságot, a nőt, a szülést és a termékenységet is szimbolizálja. Amikor sötét helyen először járunk, jó eséllyel eltévedhetünk ha nem kérünk fel egy vezetőt magunk mellé. Itt te magad vagy a vezetőd. Képes vagy átlépni egy magasabb tudati szintre, ha elengeded mindazt, mihez ragaszkodsz. Rejtelmek, rejtett dolgok, titkolózások, asztrális sík.

Kedvező helyzetben azt jelzi, hogy képesek vagyunk szembenézni a saját magunk alkotta hiedelemvilággal és fénnyel-hittel átragyogtatni.

Kedvezőtlen helyzetben elveszünk Önön illúzióink között. Tévúton járunk, melyből a szabadulás nehézkes. Nagy Próba.

Érzelmek, szerelem, szexuálisszerelem, szerelmi bájolás. Minden, ami az ősi női ösztönökkel kapcsolódik. Anyaság, teljesség. Ősi női létezők.

Életút szempontjából, az az időszak mikor lemerülünk tudatunkba, hogy megtaláljuk kiüresedett életünkbe az új motivációs erőt.

cadiHéber betűje a cadi, jelentése oldal. Az igazság szava vele, kezdődik a jóember és az igazságosság szó.

Asztrológiailag a Hold tartozik hozzá.

Az egyiptomi hitvilágból Khamsu, a holdisten kapcsolható hozzá.

Parsifal – akinek életútját szimbolizálják az egyes lapok –hirtelen támadt új élete előhozhatta a zavart, a kételyeket alkalmasságának újragondolását. De a Hold az anyaság jelképe is. Az új király asszonya megszüli Lohengrin-t és Kardais-t.