Tarot – A Mágus

magus1

Lendület, elszántság, tanulás, akarat, iskoláskorú gyerek. Olyan embert jelent, akinek van célja és hajlandó is tenni érte. A gondolataink manifesztálódnak, ha tudatunk tiszta, kihegyezett. Aktivitás, figyelem. A mágusi erények elsajátítása, tudni, merni, akarni, hallgatni.

Megmutatja, hogy elérhetjük céljainkat, ha teszünk érte. Lépj! Szárnyalj! Cselekedj!

Kommunikáció, szónoki képességek, szellemi könnyedség, intelligencia, bölcsesség, filozofikus véna. Ide tartozik a diplomácia, a hazugságok, a bűvészkedés, a közvetítés, a kutatás, tudásgyarapítás, jövőbelátás, a rejtett erőkkel való kapcsolatfelvétel. Képességek növelése, üzleti vállalkozások lebonyolítása.

Itt az ideje a cselekvésnek, tetteidet magasabb erők támogatják, amennyiben ezekkel megfelelő módon tud élni a kérdező. Ismerd fel valódi feladatodat és teljesítsd be sorsodat.

A kártyán szereplõ figura elõtt ott fekszik a 4 alapelem szimbóluma, /kehely-víz, tőr-tűz, pálca-levegő, pentákulum-föld / feje felett végtelen jel van.

Kedvezőtlen helyzetben jelenthet túlzott nyüzsgést, szereplési vágyat, visszaélést tudással, hatalommal, helyzettel.

Kedvező helyzetben aktivitást, szereplést, jelenlétet, éber tudatállapotot, figyelmet jelez.

Életút szempontjából egy aktív időszakot jelöl, melyben könnyedén képesek vagyunk vágyainkat elérni.

alephHéber betűje az Aleph. Egyik keze lent, a másik fent van (héber aleph szimbolizálása), gyakran szerepel a lapon az Alfa és az Omega, mint a végtelen tudás jele.

Asztrológiailag a Merkúr bolygó tartozik hozzá.

Az egyiptomi panteonból Thot, a mágusok istene rendelhető hozzá.

Parsifal – akinek életútját szimbolizálják az egyes lapok -, kipróbálja mire képes. A kreativitása, az önbizalma segítségével Parsifal legyőzi a Vörös Lovagot, s bejut a várba.